איל

לאביה של אדתי אזרחות פולנית

עמיחי שלום, אביה של אשתי הוציא אזרחות פולנית. אשתי מעוניינת להוציא אזרחות (ובהמשל דרכון פולני) לה ולבנות. מהם המסמכים שנדרשת לטובת המשך התהליך?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום איל, בהנחה שהאזרחות של חמך היא מהמחוז ולא מהנשיא, ניתן להעבירה לצאצאיו. עקרונית המסמכים הנדרשים הם- תמצית רישום ממשרד הפנים הכוללת פרטים על שינוי שם, תעודת לידה, צילום דף ראשון של דרכון ישראלי, תעודת נישואין. כל המסמכים במקור.

איל

אכן האזרחות מהמחוז. האם המסמכים שציינת הם ממשרד הפנים הישראלי ? (הכוונה מסמכים ישראליים ?)

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

אכן כך.

איל

המון תודה ! שאלה אחרונה - האם נדרש להגיע גם עם העתקים למסמכי המקור (לטובת השארתם בשגרירות), ואם כן האם נדרשים להיות חתומים נוטריונית ? בנוסף, האם נדרשת גם תעודת האזרחות של האב ? (לא ציינת אותה ברשימה), והאם גם אותה רק במקור או נדרש גם העתק (לטובת השארה).

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

כל המסמכים צריכים להיות מקוריים. אם אתה מגיש לבד לשגרירות, עליך לדאוג לתרגומים ואישורים נוטריונים. פרטים נוספים נא ראה באתר השגרירות

איל

תודה רבה, אצור איתך קשר להמשך.