סיון

אזרחות פולנית

שלום, בשנה האחרונה גיליתי על זכותי להוציא אזרחות פולנית דרך אבי המנוח. מצאתי תעודת זהות פולנית של אביו, אשר בוודאות במסגרות כל הדרישות לא שירת בצבאזר, עלה בין השנים אשר ישנה זכאות להמשך ובקשת דרכון פולני לצאציו וכו'. אולם, לאחרונה שמעתי ממישהו שיכולה להיות בעיה בבקשה שלי- אבי הוא מנוח ולא היה בעל דרכון פולני בחייו. הבנתי שיכולהלהיות קיימת בעיה כי אבי אינו היה רשום מגיל 0 שלי בתעודת הזהות שלי כאבי (אלא הוסף לת"ז שלי לפני כשנתיים עקב מצב משפחתי מסובך). אולם יש לי מסמכים המוכיחים גנטית מגיל צעיר כי אבי, אבל רשמית מדינת ישראל הכירה בכך שהיה אבי רק לפני שנתיים. לפי מה שהבנתי השגרירות הפולנית לא מכירה בכך מכיוון שךא היה רשום כאבי מלידתי, ואינה תאשר לי את הבקשה שלי לאזרחות ודרכון במידה ואגיש. האם זה נכון? בתודה, סיון

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום סיון, על מנת שתקבל אזרחות פולנית, עליך להוכיח כי נולדת כילד חוקי להורים נשואים. ההוכחה היא בד"כ תעודת נישואין של ההורים אולם ניתן להוכיח גם בדרכים אחרות כמו פסק דין הצהרתי.