יוגב

איבוד אזרחות פולנית של סבתי

שלום רב סבתי עלתה לארץ ישראל מפולין בשנת 1938, יחד עם אבי אשר נולד מחוץ לנישואין (שאגב מעולם גם לא שירת בצהל) . ברצוני לדעת אם סבתי קיבלה אזרחות אחרת (למשל בריטית) במעמד של עולה חדשה לפלסטינה או ישראל של המנדט הבריטי. הבנתי שאם היא קיבלה אזרחות אחרת עד שנת 51, אז למעשה נשללת ממנה האזרחות הפולנית שלה וכתוצאה מזה, גם של בנה שהוא אבי שנולד מחוץ לנישואין. אגב אבי היה בן 12 כאשר הוא עלה לארץ ב1938. אם זה נכון?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום רב, הואיל וסבתך קיבלה אזרחות זרה (ישראלית) לפני 1951, היא איבדה את אזרחותה הפולני. במקרה שלך יש בעיה נוספת הואיל ועל פי החוק הפולני, אביך צריך להיוולד להורים נשואים. זכאות יכולה להיות רק דרך הסבא במקרה זה.