זהבה

האם מגיעה לי אזרחות פולנית?

שלום מר זילברברג... אני נולדתי בפולין בשנת 1948. בהיותי בת שנתיים וחצי עליתי לארץ עם הורי במאי 1950. ברשותי תעודת לידה מהעיר גלביצה בפולין. הורי שניהם היו ניצולי שואה אשר נולדו בחבל גליציה אוקראינה שהיה תחת שלטון פולני במשך שנים רבות למרבה הצער שניהם אינם כבר בין החיים. האם לדעתך מגיעה לי אזרחות פולנית? תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום זהבה, הואיל ובעת עלייתך לארץ היית קטינה, אזרחותך תלוי באזרחות אביך לפי החוק הפולני. הוא איבד את אזרחותו אם שירת בצה"ל לפני 19/01/51. על מנת לבדוק את שירותו יש לפנות לקצין העיר להזמנת אישור על שירותו הצבאי.

זהבה

תודה על התשובה.. אבי עלה לארץ בהיותו בן למעלה מחמישים שנה ולא שרת בצבא. תודהץ

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

זהבה שלום, אם אביך נולד לפני 19/01/1901 וקיבל אזרחות ישראלית לפני 19/01/51, הוא איבד את אזרחותו הפולנית לפי החוק הפולני ללא קשר לשירותו הצבאי.