כלנית

שטחי פולין - אוקראינה

שלום, סבי ז"ל היה אזרח פולני בשטחים שכעת נמצאים תחת אוקראינה. שירת בצבא הפולני. לא שירת בצה"ל. עלה לארץ ב1949. אין לנו תעודת לידה ואישור שירות צבאי. האם לידיעתך ישנה עילה לאזרחות פולנית לי ולבני? האם קודם אבי צריך להוציא אזרחות פולנית עבור כך? האם ישנה דרך לאתר את המסמכים מנסיונך? תודה רבה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום, ראשית יש להמציא אישור מקצין העיר לגבי שירותו הצבאי של סבך ז"ל על מנת לבדוק אם הוא לא איבד את אזרחותו עקב שירות בצה"ל. אם האישור הוא תקין, ניתן לחפש מסמכים באוקראינה.