אבי

בדיקת זכאות לאזרחות פולנית

שלום, סבתי מעוניינת להוציא אזרחות פולנית לה ולילדה ולנכדים. שני הוריה נולדו בפולין, האב עלה בשנת 48 ארצה אך לא שירת בצהל (עלה בגיל 30 בערך, ניצול שואה), האב נפטר לפני כ8 שנים. לגבי האם -כמעט ואין פרטים... נפטרה בשנות ה70. אין ברשותינו מסמכים שמעידים על הלידה, היה מצוין בת.ז. שהם נולדו בפולין אך התעודות נגרסו בגלל שהם נפטרו. (אפשר להוציא תעודת לידה מהשגרירות הפולנית אני משער?) לא ידוע מה היה מעמד האזרחות של השניים. האם יש סיכוי לזכאות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום, לא ציינת היכן נולדה סבתך, הזכאות במקרה שלך יכולה להיות דרך אבי סבתך. עליך להוציא אישור מקצין העיר כי אביה לא שירת בצה"ל לפני 19/01/51. זכאותו תלויה בהמצאת האישור הנ"ל ומציאת מסמכים המעידים כי היה אזרח פולני וכי לא איבד את אזרחותו.

אבי

סבתי נולדה בארץ. איך אני יכול למצוא מסמכים שמעידים שהיה אזרח פולני?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

לפני חיפוש מסמכים, עליך להוציא אישור מקצין העיר. במידה והאישור תקין ניתן לחפש מסמכים בפולין או בארכיון הצלב האדום.