יערה

זכאות לדרכון בגין סבתא

סבתי נולדה בפולין בעיר חלם בשנת 34, אך אין ברשותנו מסמכים המעידים על כך. האם ניתן לאתר מסמכים אלה ולהוציא דרכון פולני, לי ולבנותיי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום יערה, הואיל ובתאריך 19/01/51, היתה סבתך מתחת לגיל 18 על פי הנתונים שמסרת, אזרחותה תלויה בהוריה לפי החוק הפולני. במקרה הזה, תהיה זכאות עקרונית אם אביה של סבתך נולד אחרי 19/01/1901 ולא שירת בצה"ל או במערך המילואים. אם מתקיימים תנאי סף אלו, ניתן להתחיל בחיפוש מסמכים.

יערה

בנוסף אציין שעלתה לארץ בגיל 14 ולא שירתה בצבא