דני

ויתור על אזרחות פולנית

קיבלתי אזרחות פולנית לאחר שאבא שלי וסבא שלי קיבלו חזרה את האזרחות שלהם. מקום עבודה מסויים שאליו פניתי ביקש ממני לבטל את האזרחות בשביל לקבל סיווג בטחוני. אם אני מותר על האזרחות עכשיו, אני יכול לקבל אותה שוב בהמשך? או שזה תהליך לא הפיך?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

דני שלום רב, ישנה אפשרות להגיש בקשה לויתור אזרחות פולנית לידי גופים אדמינסטרטיביים בפולין. תהליך זה אורך כחצי שנה (אם לא יהיה צורך בעירוב בתי משפט). עם זאת, אין זה אומר כי תוותר לעד על אזרחותך הפולנית, בשלב מסויים, תהיה זכאי שוב להגיש בקשה להשבת האזרחות. בברכה, עו"ד עמיחי זילברברג

דני

תודה! אז אם הבנתי נכון אין זמן מינימום שאני צריך לחכות בשביל לקבל שוב את האזרחות אחרי הביטול, או איזה סנקציות בגלל ויתרתי מיוזמתי על האזרחות?

ברק

אם תוותר על האזרחות לא תוכל לקבל אותה שוב