מיכה פ.

זכאות לאזרחות פולנית בגין סבא פולני

האבא של אשתי ז"ל נולד בפולין ב-1901. הוא עלה לארץ בשנות העשרים . בראשית שנות השלושים הוא התחתן עם האמא של אשתי (נולדה ברוסיה ב-1904. ועלתה ארצה בשנות העשרים . אשתי ז"ל נולדה בתל אביב ב-1943 ונפטרה בראשית המאה ועשרים . בתה - נולדה בתל אביב ב-שנות השמונים .השאלה : האם הנכדה הזו של הסבא הפולני , זכאית לאזרחות פולנית בגין הסבא שלה? הסבא שלה לא שרת מעולם בצבא כלשהו , כולל בצהל.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום, בהנחה שאבא של אשתך ז"ל נולד אחרי 19/01/1901, יש להמציא אישור מקצין העיר על אי שירותו בצה"ל ואי רישומו למערך המילואים. אם הוא לא שירת, יש לו זכאות עקרונית כפוף להוכחת היותו נתין פולני באמצעות מסמכים. במידה ויהיה זכאי, זכאים גם צאצאיו ונכדתו.