אבי עמית

זכאות לאזרחות פולנית

אבי נולד בורשה ב-1887, הגיע ארצה כתייר ב-1929, נשאר מאז בארץ, נפטר ונקבר בארץ ב-1971. האם צאצאיו זכאים לאזרחות פולנית?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום, פולין נוסדה כמדינה ב- 1920. על כן, סבך לא היה אזרח פולני כפי שהיא כיום ואין לו זכאות.

אבי עמית

כפי שכתבתי הוא הגיע ארצה ב-1929 !!! עם דרכון פולני, כלומר הוא היה אזרח פולני?!

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום, אתה צודק אולם לצערי הוא איבד את אזרחותו הפולנית הואיל ועל פי החוק הפולני, מי שקיבל אזרחות זרה (ישראלית) לפני 19/01/1951 בהיותו מעל גיל 50, איבד את אזרחותו הפולנית.

אבי עמית

חברים הביאו לידיעתי כי ביום 15 לאוגוסט שנת 2011 נכנס לתוקפו חוק מיום 2 לאפריל שנת 2009 על האזרחות הפולונית (ספר חוקים משנת 2012 כרך 161). חבר קיבל אזרחות פולנית למרות שיש לו גם אזרחות ישראלית וגם אזרחות אמריקאית.