אוה

קבלת אזרחות ודרכון

שלום עמיחי, שמי אוה, ילידת 53. נולדתי בלבוב שבאוקראינה להורים פולנים. רק לאחרונה קיבלתי מסמכים המעידים על הולדת אימי בפולין וכאלו שמתעדים את לימודים של אבי בפולין ואת הימצאות כל משפחתו שם במשך עשרות שנים. רציתי לדעת עם יש לי זכאות לאזרחות פולנית? ובהמשך לדרכון? בנוסף, רציתי לדעת האם ישנה איזשהי זכאות לילדי? תודה רבה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום אוה, אם אמך נשארה בלבוב אחרי המלחמה ולא חזרה לשטחי פולין, היא איבדה את אזרחותה הפולנית. רק מי שחזר לפולין אחרי המלחמה, שמר על אזרחותו הפולנית.