תומר

זכאות לאזרחות פולנית

שלום, רציתי לברר אם אני זכאי או שמא נשללה האזרחות הפולנית מסבי וסבתי ביחס לפרטים הבאים : סבא שלי : נולד ב1923 בלודג' ועלה לארץ ב15.6.1947, הוא התגייס לצהל אך עם עלייתו נעצרו עלידי הברטים והועברו לקפריסין ומשם חזרו שוב לארץ. ידוע לי ששירת בצהל, לא ברור אם לפני או אחרי 1951, נכון לעכשיו אין לי אישור כזה עדיין, ידוע שעלה עם שתי אחיותיו.. סבתא שלי : נולדה ב5.11.1929 בזאמושץ עלתה לארץ ב1 בנובמבר 1950, השאלה אם יש דרך לעשות משהו בנידון, בכללי אני חושב ששנייהם היו צריכים לוותר על אזרחותם לפני שעלו לארץ, לא יודע אם זה משנה משהו.. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום תומר, הסבתא לא זכאית. לגבי הסבא, עליך להוציא אישור מקצין העיר לגבי שירותו הצבאי עד 19/01/51. אם הוא לא שירת בתקופה זו ולא היה רשום למערך המילואים, לכאורה הוא זכאי.