אלון

זכאות לאזרחות בזכות אמא וסבא

אימי עלתה מפולין בגיל 7 עם אמה במסגרת עלית ילדי טהרן. נולדה בפולין, אין תעודת לידה, אביה יליד פולין נספה בשואה. להבנתי, בהנחה כי תמצא תעודת הלידה שלה, וכן יוכח כי אזרחותו הפולנית של אביה לא נשללה, היא זכאית לאזרחות. האם נכון? במידה וכן, האם היא יכולה להוריש לילדיה? או שגם כאן נכנס עניין החוק שהיה בתוקף עד 1951 ולפיו רק האב יכול להוריש.קצת חפירה, אך אודה לתשובה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום, לא ציינת את תאריך הלידה ותאריך העלייה לארץ של אמך. עקרונית אתה צודק שניתן לקבל אזרחות דרך אביה אם מוכיחים כי נולד בפולין ולא איבד את אזרחותו לפי החוק הפולני. אם מוכיחים את אזרחותו, בתו תהיה זכאית אלא אם כן איבדה את אזרחותה לפי החוק הפולני. אם היא זכאית ניתן להעביר את האזרחות גם לצאצאיה.

אלון

תודה על ההתייחסות. אימי נולדה בשנת 1937 ועלתה ארצה ב-1942 כילדה. האם זה משנה את התשובה לגבי האפשרות לקבלת אזרחות והורשה לילדים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

על פי הנתונים שמסרת , יש צורך להוכיח את זכאותה של אמך על בסיס אזרחותו של אביה. יש להוכיח כי היה אזרח פולני ומעולם לא איבד את אזרחותו בברכה, עו"ד עמיחי זילברברג