הדס

בדיקת זכאות לדרכון פולני

שלום, שמי הדס, ברצוני לדעת אם אני זכאית לקבל דרכון פולני. סבא וסבתא של אמא שלי נולדו בפולין (איני יודעת באיזו שנה) ועברו לגור בגרמניה שם גרו כעשרים שנה. סבא שלי (הילד שלהם) נולד בשנת 1917 בזמן שגרו בגרמניה. בשנת 1933 סבא שלי ואבא שלו עלו לארץ. המסמך היחיד שקיים בידי הוא תעודת לידה של סבא שלי (נולד בגרמניה). חשוב לציין שסבא שלי כבר אינו בחיים. האם יש דרך לדעת אם אני זכאית לקבל דרכון פולני? תודה רבה, הדס.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום הדס האם ניסית לבדוק בתעודות ישראליות שונות בנוגע לסבא רבא שלך מהו תאריך לידתו? או שנת לידתו? זהו מידע חשוב. עלינו לדעת תאריך\שנת לידה לצורך בדיקת זכאותך. בברכה, עו"ד עמיחי זילברברג

הדס

סבא שלי נולד בשנת 1917, אז אני מניחה שסבא רבא שלי נולד בסביבות 1890

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום הדס, ע"פ החוק הפולני, גברים שעלו לארץ עד 19.1.51 וגילם באותה שנה (1951) היה גיל 50 ומעלה, איבדו אזרחותם הפולנית באופן אוטומטי. אם אכן סבך נולד ב1890 אזי שבשנת 1951 כבר היה בן 60+ לכן איבד אזרחותו הפולנית וכך צאציו לדורות. בברכה, עו"ד עמיחי זילברברג