איריס

מסמך בפולנית

יש לי סבתא פולניה שלפני שמצבה התדרדר כתבה לי בפולנית היכן נולדה, מתי עלתה לארץ ועוד פרטים. אם אגיע לשגרירות עם המסמך אוכל לקבל אזרחות פולנית?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

איריס שלום רב, התהליך דרך השגרירות הפולנית אינו פשוט ומחייב מילוי טפסים רבים בפולנית, תרגום של מסמכים, אישורים נוטריונים, אפוסטיל והוצאות שונות. התהליך בשגרירות אורך לעיתים חודשים ושנים עד קבלת התשובה הסופית לבקשה ביחס לאזרחות הראשונה. לאחר הגשת הבקשה בשגרירות אין אפשרות להשפיע יותר על אופן הטיפול בתיק. בקשות לאישור האזרחות באמצעות השגרירות מועברות לעיתים לאישור נשיא פולין ולא לממשלי המחוז ועקב כך אובדת הזכות לאזרחות של צאצאי המבקש. אני ממליץ לך לבצע את התהליך דרך עו"ד הבקיא בקריטריונים ותנאי הסף לזכאות מבחינת החוק הפולני. הטיפול בבקשת האזרחות נעשה ישירות בפולין באמצעות נציגי משרדנו בפולין, באופן המבטיח כי הבקשה תטופל באופן המקצועי והיעיל והזריז ביותר להבטיח את קבלת האזרחות. המעורבות הנדרשת מן הלקוח הינה מינימלית דבר החוסך מזמנו. על מנת לבדוק את זכאותה של סבתך, אבקש לברר מתי נולדה סבתך? מתי עזבה את פולין ולאן? מתי עלתה לישראל?