גל

זכאות לאזרחות פולנית

שלום רב, סבי נולד בפולין בשנת 1919 (יש ברשותי את תעודת הלידה), ברח מפולין לארץ בזמן מלחמת העולם השנייה. הוא לא שירת בצבא (סדיר או מילואים) לפני שנת 1951. האם לדעתך ניתן במקרה זה להגיש בקשה לזכאות? במידה וכן, האם ניתן לפנות עם הבקשה באופן ישיר לשגרירות פולין בארץ? בתודה גל

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

גל שלום, לפי הנתונים שמסרת, על פניו סבך זכאי להשבת האזרחות הפולנית שלו. כל בקשה לקבלת אזרחות פולנית חייבת להיות נתמכת במסמכים פולניים המוכיחים את השורש הפולני. האם יש ברשותך מסמכים? התהליך דרך השגרירות הפולנית אינו פשוט ומחייב מילוי טפסים רבים בפולנית, תרגום של מסמכים, אישורים נוטריונים, אפוסטיל והוצאות שונות. התהליך בשגרירות אורך לעיתים חודשים ושנים עד קבלת התשובה הסופית לבקשה ביחס לאזרחות הראשונה. לאחר הגשת הבקשה בשגרירות אין אפשרות להשפיע יותר על אופן הטיפול בתיק. בקשות לאישור האזרחות באמצעות השגרירות מועברות לעיתים לאישור נשיא פולין ולא לממשלי המחוז ועקב כך אובדת הזכות לאזרחות של צאצאי המבקש. אני ממליץ לך לבצע את התהליך דרך עו"ד הבקיא בקריטריונים ותנאי הסף לזכאות מבחינת החוק הפולני. הטיפול בבקשת האזרחות נעשה ישירות בפולין באמצעות נציגי משרדנו בפולין, באופן המבטיח כי הבקשה תטופל באופן המקצועי והיעיל והזריז ביותר להבטיח את קבלת האזרחות. המעורבות הנדרשת ממך הינה מינימלית דבר החוסך מזמנך. בברכה, עמיחי זילברברג, עו"ד