חנן

חידוש אזרחות

שני הורי ילידי פולין וברשותי תעודות הלידה שלהם ושל הוריהם. אימי עלתה ארצה כקטינה ב1933 ואבי שהיה, מעל גיל 18 ב 1938. אבי ביקש וקיבל אזרחות "פלשתינאית" ב 1942 בזמן שירותו בבריגדה היהודית (ובכך איבד אזרחותו הפולנית באותו מעמד?). אבי שירת בצהל (1948-1949) ובמערך המילואים עד לפטירתו. האם לאחר התיקון בחוק הפולני להשבת האזרחות ( 15 מאי 2012) אפשר להגיש הבקשה בהתחשב בעובדה שאזרחותו הפולנית בוטלה לפני לידת צאצאיו? אני יליד 1948 ואחי יליד 1950. (ברשותי התיעוד המתאים לכל המתואר). תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

חנן שלום, בהתאם לחוק הפולני, נשים אשר היו בגירות (מעל גיל 18) ביום 19.1.51 ועד ליום זה קיבלו על עצמן אזרחות זרה, נחשבות כמי שויתרו על זכאותן לאזרחות פולנית. כפועל יוצא מכך, אף אתה אינך זכאי לקבל אזרחות פולנית. כמו כן בהתאם לחוק הפולני, גברים אשר שירתו בצבא זר לפני יום 19.1.51 ו/או היו רשומים למערך המילואים לפני תאריך זה, אינם זכאים לקבל אזרחות פולנית. כפועל יוצא מכך, לצערי אינך זכאי לקבל אזרחות פולנית. בברכה עמיחי זילברברג, עו"ד

חנן

תודה על תשובתך. לצורך ההבהרה, האם העובדה כי אבי קיבל אזרחות זרה (1942) ומלעשה "ויתר" על אזרחותו הפולנית, לא מותירה את עובדת שירותו בצהל כלא רלבנטית מכיוון שבזמן שירותו לא היה אזרח פולני? (זהו החידוש בתיקון החוק הפולני מ 15 מאי 2012). בתודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

לצערי לא, בברכה עו"ד עמיחי זילברברג