אלונה

למה זכאים בעלי אזרחות פולנית?

לאחרונה אני מתלבטת אם בכלל להוציא אזרחית פולנית או לא. מישהו יודע למה זכאים בעלי אזרחות פולנית? קראתי מאמר בנושא אבל ישנם עוד הטבות למי שבעל אזרחות פולנית מלבד ההטבות שמופיעות במאמר?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

אלונה שלום, דרכון אירופאי מעניק הטבות והקלות רבות כגון לימודים אקדמיים חינם או בתנאים מועדפים, ויזות ורישיונות עבודה במדינות האיחוד האירופי, רכישת נכסים ונדל"ן ללא צורך בשותף מקומי, חופש תנועה והגירה וזכויות רבות נוספות. כמו כן, דרכון אירופאי מאפשר לקבל ויזת עבודה מיוחדת בארצות הברית וזאת בשל אמנה הקיימת בין פולין לארה"ב. הקלות בשכר לימוד או אפילו לימודים בחינם במוסדות להשכלה גבוהה. הצטרפותה של פולין לאיחוד האירופי ב- 1 במאי 2004, עוררה ועודנה מעוררת עניין בקרב רבים שהינם בעלי שורשים פולניים, המבקשים כעת לקבל אזרחות פולנית או דרכון פולני ולזכות במעמד הנחשק של אזרח האיחוד האירופי. דרכון פולני, שעד לפני שנים לא רבות הקנה זכויות מצומצמות, מהווה כיום כרטיס כניסה לשערי מדינות אירופה המבוססות, ובתנאים מסוימים גם לארה"ב, לנוכח אמנה הקיימת בין המדינות. בברכה, עמיחי זילברברג, עו"ד