מיכל

זכאות לדרכון פולני דרך סבתא

היי, רציתי לדעת האם אוכל לקבל דרכון פולני על סמך היותה של סבתי אזרחית פולנייה - היא עלתה לארץ ב1946 ולא שירתה בצבא. כמו כן, יש ברשותי דרכון פולני מקורי שלה. גם אבי היה אזרח פולין, אך אני מניחה שהוא שירת בצה"ל עד לשנת 51'. אם כך, האם אני זכאית לקבל דרכון על סמך סבתי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

מיכל שלום, בהתאם לחוק הפולני, נשים אשר היו בגירות (מעל גיל 18) ביום 19.1.51 ועד ליום זה קיבלו על עצמן אזרחות זרה, נחשבות כמי שויתרו על זכאותן לאזרחות פולנית. כפועל יוצא מכך, אף את אינך זכאית לקבל אזרחות פולנית. בברכה, עו"ד עמיחי זילברברג