ריקי

אישור אפוטרופסות על הבן שלי

שלום, אני אם חד הורית, שם האבא לא רשום בתעודת הלידה ובתעודת הזהות. הילד בן 5 (אני לא יודעת מי האבא). הילד צריך לעבור אבחון פסיכולוגי (פסיכולוגית מטעם קופת חולים) כדי להחליט לאיזה גן לרשום אותו בשנה הבאה. הפסיכולוגית מסרה לי, שאני חייבת להביא אישור אפוטרופסות על הילד- או מבית המשפט או מהרווחה. רציתי לשאול, איך בדיוק משיגים את האישור הזה? מה התהליך? (אני צריכה את האישור באופן דחוף יחסית).

עו"ד מירי ברוך

ריקי שלום רב, עליך לפנות לבית המשפט לצורך קבלת אישור על אפוטרופסות, וזאת דרך הגשת בקשה למינוי אפוטרופוס. לא ידוע לי על אפשרות לקבל אישור כנ"ל ממשרד הרווחה אבל כדאי לבדוק מולם אם אפשר לחסוך את ההליך המשפטי. בברכה,

ריקי

רציתי גם לדעת אם כדי לקבל את האישור חייבים דרך בית המשפט או שאפשר דרך הרווחה בעיר שלי?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות