אביתר דהרי

דמי היוון לבית מושב בהשוואה לבית בעיר

שלום רב, אנחנו מעוניינים לרכוש בית במושב ורצינו לדעת כמה יכול לעלות דמי היוון במושב. האם זה סדר גודל של בית בעיר? או גדול במאות אחוזים? מנהל מקרקעי ישראל אינו נותן אומדן רק אם בעל הזכויות מגיש בקשה ומתחיל בתהליך. בעל הנכס מבחינתו מעדיף לשלם דמי הסכמה (הנכס לא מהוון) ולא דמי היוון כי יש לו הנחה משמעותית. אנחנו לא רוצים לפתוח בתהליך של דמי היוון אם לא נדע מה סדר גודל של דמי היוון. נשמח לקבל הערכה כללית האם דמי היוון במושב זהה לבית בעיר? האם דמי היוון מחושבים לפי גודל הבית או גודל המגרש? האם דמי היוון במושב יכול להגיע למאות אלפי שקלים? אם דמי היוון יכול להגיע למאות אלפי שקלים איך זה משתווה מול דמי חכירה שנתיים על סך חמש מאות שקלים שמשלם כרגע בעל הנכס כפול 49 שנה זה בערך 25,000 שקלים? שזה לא פרופורציונלי מול דמי ההיוון? נודה מאוד לתשובתך.

עו"ד אסף גסטפרוינד

ישנם עשרות פרמטרים שמשפיעים על דמי ההיוון ואין אפשרות לתת תשובה עפ"י "כלל אצבע" כלשהו. מומלץ לפנות לשמאי מקרקעין שיוכל לתת לך אינדיקציה לגבי דמי ההיוון הצפויים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מנהל מקרקעי ישראל