א.ג.

דמי היתר - הרחבה במושב

נכס בהרחבה במושב בחכירה רשומה בטאבו. על-פי חוזה החכירה המהוון שולמו זכויות עד 140 מ"ר. אם אני רוצה לבנות, נניח, 20 מ"ר מעבר ל-140, האם עליי לשלם דמי היתר עבור 20 מ"ר נוספים, או המינהל ידרוש ממני לשלם דמי היתר עבור מלוא זכויות הבנייה האפשריות לפי התב"ע הרלוונטית (נניח, עד 220 מ"ר, כלומר, דמי היתר עבור 80 מ"ר)?

עו"ד אסף גסטפרוינד

דמי ההיתר מחושבים לפי שווי זכויות הבנייה המתבקשות או לפי תוספת השווי הנוצרת עקב השינוי בנכס ועפ"י החלטות מועצת רמ"י. מומלץ להתייעץ עם שמאי מקרקעין.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מנהל מקרקעי ישראל