אלון

הפרדת ביובים בבית דו משפחתי

שלום, 1. אני פונה אליכם על מנת לברר בנושא של הפרדת ביוב בבית דו משפחתי (צמוד קרקע) 2. בכוונת שכניי להרוס ולבנות מחדש את ביתם הצמוד לביתי. לשם כך, נאמר להם שעליהם לבצע "הפרדת ביובים". במסגרת פעילות זו, יש לבצע חיבור עצמאי של מערכת הביוב בביתי/ חצרי 3. שאלותיי בנדון: א. האם האחריות לביצוע ולתשלום היא של שכניי, שכן ההפרדה נדרשת משום תהליך הבנייה שלהם או שכל צד דואג ומשלם על הפעילות אצלו או שחולקים בכללל ההוצאות? ב. האם תאגיד המים מבצע את ההפרדה או שקבלן פרטי?

עו"ד גילי קרנות-עזריה

שלום רב אלון, התשובה לשאלתך הראשונה מצויה בתקנון הבית המשותף, ואין לי דרך לענות ללא בבחינת המסמכים הרלוונטיים. תלוי בדרך נשיאת ההוצאות הקבועה אצלכם, כמו גם דרך הרישום (אם על חלקה אחת או על שתיים וכיוב'). לגבי השאלה השנייה - אינני יודעת, לא בתחום מומחיותי. בהצלחה.