Avi

הפסקת תשלום מזונות

אני גרוש מזה 3 שנים אני עובד קשה מאוד כדי להצליח לשלם מזונות ולפרנס את עצמי בקושי הבת שלי לא רוצה קשר איתי ולא רוצה לפגוש אותי ואני עובד קשה בשביל המזונות בשבילה האם אני יכול להפסיק את התשלום של המזונות בשבילה?

עו"ד רונית א. זיסמן

שלום אבי, יישר כוח על מאמציך לעמוד בחיוביך כאב לבתך. יחסה של הבת אליך, כמתואר בפנייתך, פוגע בראש ובראשונה בה בכך שהיא מדירה אותך, אביה, מחייה וכמובן גם בך. סנקציה של הפסקת מזונות לקטין שמפגין ניכור כלפי הורה, היא מהלך שמותנה בהחלטה שיפוטית ולא משהו שאתה יכול לעשות באופן חד צדדי. ככל שתבחר כעת להפסיק ולשלם את דמי המזונות, תמצא עצמך מתמודד עם חוב בהוצאה לפועל, במסגרת אכיפת פסק הדין שקבע את דמי המזונות. כאמור, רק בכפוף להחלטה שיפוטית חדשה המורה על שינוי / הקטנה / ביטול של דמי המזונות נוכח מרדנות הבת, ככל שתוכח, תוכל, בהתאמה, לפעול ביחס לתשלומי המזונות. מומלץ שתפנה לקבלת ייעוץ משפטי מלא, לרבות הערכת סיכויי תביעה בעילה של ניכור הורי / בת מרדנית. בהצלחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום זכויות הגבר