יעקב כהן

ישראלי בכל דרכון הונגרי שחי כעת באמסטרדם ורוצה לחדשות דרכון הונגרי? האם עלי לחזור לישראל לשגרירות או

ישראלי בעל דרכון הונגרי שחי כעת בהולנד וקיבל בעבר את הדרכון אף חידש אותו בישראל, יכול לחדשו כעת בשגרירות הונגריה בהולנד? אחרי מסירת הדרכון בשגרירות, מקבלים אישור זמני על הדרכון כדי שאוכל להוכיח את אזרחותי במקרה הצורך, טרם קבלת הדרכון החדש?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

שלום, התשובה היא חד-משמעית כן. על מנת לחדש יש לקבוע תור במערכת הממוחשבת של השגרירות דרך האתר. יש להצטייד בתעודת לידה הונגרית ותעודת נישואין ( אם אתה נשוי) שקיבלת יחד עם הדרכון. אם אין ברשותך את המסמכים הללו, יש להזמין אותם קודם. אין כלל דרישה למסור את הדרכון הישן. תשמור תמיד על הדרכונים הישנים! בהצלחה!