אסף

מס שבח לחר קבלת דירה במתנה

קיבלתי מאבי דירה במתנה לפני פחות משנתיים. היום אני מבקש למכור אותה (לא גרתי בה מעולם). אני מבין שאוכל לקבל פטור רק לאחר 4 שנים ממועד קבלת המתנה. אם נצא מנקודת הנחה שלא הייתה לי שום הוצאה על הבית לא שיפוצים ולא כל דבר אחר זה נכון לומר שאני עתיד לשלם 25% משווי המכירה כי הרי קניתי ב 0 שקלים ואם אני עתיד למכור אותה ב 2 מיליון שקלים אני אמור לשלם סדר גודל של 25% כלומר 500,000 ש"ח???? האם יש פטור אחר שאני יכול להשתמש בו?

עו"ד עידן נייגר

אסף שלום. כאשר לא חלפה תקופת הצינון הרי שאתה נכנס בנעלי המעביר לעניין שווי הרכישה. השווי נקבע לפי הסכום שבו רכש אביך את הנכס. בכל שאלה נוספת אשמח לעזור ולסייע, בברכה, עידן נייגר, עו"ד