בן

שאלה לגבי שידול למעשה זנות.

אמרתי לבחורה שאני רוצה לקיים איתה יחסי מין בלי להציע לה משהו בתמורה לזה.. והיא אמרה שהיא מוכנה אם אשלם לה. אם אני מסכים לדבר כזה זאת עבירת שידול למעשה זנות? כי אני יודע שאם הולכים לאישה שעוסקת בזנות ומציעה שירותים כאלה זה חוקי בארץ. מה לגבי דברים עניין כזה? תודה מראש

עו"ד דרור שלום

ראשית, באמת אין חוק האוסר על אזרח לקבל שירותי מין (למעט קטין), זאת בניגוד למספר מדינות מתקדמות שהובילו לשינוי חקיקה וקבוע כי המדובר במעשה פלילי. כל אדם המביא אדם אחר לעסוק בזנות מבצע עבירה פלילית. במקרה שלך אין בהתנהגותך מעשה מסויים שהביא את אותה בחורה לעסוק בזנות.