ויקי

מסירת מפתח לגורם אחר

שלום, השאלה שלי: האם אפשר למסור את המפתח לדירה למשטרה? מדובר במפתח לדירה שבעל הדירה נפתר. לפני פתירתו הוא מסר את המפתח לקרוב משפחה. מאז שבעל הדירה נפתר, יש הליך משפטי בנושא ירושה. קרוב המשפחה של המנוח לא מעוניין להחזיק יותר במפתח. הזמן עובר ויכול לקרות איזה שהוא נזק לדירה שעומדת סגורה עד שהליך משפטי יסתיים. הרי אם המפתח אצלו - כנראה גם האחריות על הדירה עליו? אז השאלה - האם אפשר למסור למשטרה את המפתח לדירה עד שהליך משפטי יסתיים? או איך אפשר באופן רישמי להיפתר מהמפתח? בהליך המשפטי אף אחד לא מיוצג על ידי עורך דין כי אין מטרה לנצח בתיק. תודה

עו"ד שלומי ביזק

ויקי שלום רב, משאלתך עולה כי אין מנהל עיזבון לרכוש של המנוח ואולי כדאי לשקול זאת. מכל מקום משטרת ישראל היא לא הכתובת, עליך לפנות לעו"ד מהתחום האזרחי שיכול לשמש גם כמנהל העיזבון ולפתור את הבעיה. בהצלחה!