דנית

ביטול החלטה של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים

קבלתי החלטה מטעם המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ולפיה נפסל רישיוני מן הטעם של אי התאמה אישיותית, האם ניתן לבטל החלטה זו? כיצד?

עו"ד שי גלעד

דנית שלום. החלטת המרב"ד אינו סוף פסוק ויש דרכים שונות לנסות להפוך אותה. בחלק מן המקרים ניתן לבטל את החלטת המרבד אף מבלי לערער על ההחלטה (באם ההחלטה נראית על פניה שגוייה) ובהתאם מבוצעת פנייה מהירה למכון עוד בטרם יחלוף המועד לערער על החלטתו. בכל מקרה, על החלטת המרב"ד יש להגיש ערר מנומק (לשלם את אגרת הערר בתוך 30 יום מיום שנודע לעורר על החלטת המכון). יש לבחון את החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים על כל המסמכים הרפואיים שהיו מצויים בפניו עת נתן החלטתו כולל הבדיקות השונות שערך המכון לנהג. לאחר בחינת החומר רצוי במקרים המתאימים להצטייד בחוות דעת רפואית מטעמו של מומחה בעניין (במקרה של אי התאמה אישיותית מדובר בפסיכולוג או פסיכיאטר). יש להדגיש כי סיכויי ההצלחה בערר עולים ככל שהחומר שהיה בפני המרב"ד ושימש בסיס להחלטה, מנותח בצורה מקצועית על ידי עורך דין מנוסה בתחום, לעיתים בצרוף מומחה רפואי. בהצלחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום המכון הרפואי לבטיחות בדרכים