גבי מנצור

מיסי קניה מס רכישה או מס אחר!

אני נכה ביטוח לאומי ב 89 אחוז לצמיתות, אני רוצה לקנות דירה בסכום של 2100000 ש''ח כמה מס רכישה אני צריך לשלם? והאם יש עוד מס' שעלי לשלם? תודה ויום נפלא,🙏

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

אם תעמוד בקריטריונים של רשות המיסים לעניין הטבת מס רכישה לנכה, ולא השתמשת יותר מפעם אחת בעבר בהטבה זו, ומדובר בדירה שאתה עומד לגור בה אז תשלם חצי אחוז מס רכישה - 10,500 ש"ח, במקום כ-13,000 ש"ח באופן רגיל כאשר מדובר בדירה יחידה. צריך לחשוב אם כדאי לנצל את הפטור במקרה כזה.