אריה לייב

דירת ירושה מהדוד לאחיינים

אבא קיבל דירה בירושה ביחד עם אח שלו. אך אבא ואחיו רוצים להעביר את הדירה לנו. לי ולחלק מהאחים יש דירה כבר. מה הדרך הנכונה לעשות זאת בתכנון מס? באם הדוד יסכים להעביר בלי תמורה - מה הדרך הנכונה? והאם נצטרך לשלם מס רכישה? האם בהמשך נצטרך לשלם מס שבח? באם הדוד לא יסכים להעביר וירצה תשלום כלשהו על החלק שלו בדירה - מה הדרך הנכונה אז? והאם נצטרך לשלם מס רכישה? וכן האם בהמשך כשנרצה למכור נצטרך לשלם מס שבח?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

ככל והעברת הדירה היא בתמורה, חלים מיסים רגילים. ככל וההעברה היא ללא תמורה יש פטור ממס שבח ושליש מס רכישה רק בחלק שבין אב לבן. בכל מקרה מומלץ לפנות לצורך תכנון מס לגיטימי בעסקה על מנת לעשות אותה בצורה המיטבית מבחינת מס.