אנה מממ

תשלום דמי תיווך 2% מסכום הדירה

שלום,מתווך נראה לנו דירה וליפני כן החתים על 2% מסכום הדירה שמוצעת.הבילעדיות של המתווך נגמרה והוא גם לא עשה שום מאמץ מלבד להראות לנו את הדירה פעמיים.פנינו לבעל הדירה וניסינו להוריד את הסכום שדורש בעל הדירה ונראה שיש כיוון.מה קורה עם דמי התיווך?האם חייבים לשלם לו אפילו שנגמרה לו הבלעדיות ואפילו שלא עושה יותר מידי מאמץ?מדובר על דמי תיווך בעשרות אלפי שקלים שלא בטוחה שמגיע לו.אם מתווך אחר יקח הבלעדיות,למי אני אמורה לשלם?מה הם האחוזים המקובלים?תודה מראש

עו"ד שגיא בכור

שלום רב, אם אתם חתומים על טופס בלעדיות, וראיתם את הדירה בתוך תקופת הבלעדיות אזי אתם מחוייבים לשלם למתווך הראשון שהחתים אותכם. שימו לב כי אם תחתמו למתווך נוסף אתם עלולים לשלם פעמיים, ועל כן לא מומלץ לערב מתווך נוסף. אכן לפעמים עבודת המתווכים קלה יחסית אולם ייתכן כי הראה את הדירה ללקוחות רבים אחרים ולא יצא לו מזה כלום. בכל מקרה אם חתמתם אתם מחוייבים. לא חתמתם בלעדיות / תיווך אין חובת תשלום. בהצלחה רבה,