אורית

ביטול השתתפותו של המתווך בשכירות

מתווך הביא שוכרים למשכיר והוא עשה את החוזה.(חוזה סטנדרטי של שכירות) לאחר שנה המשכיר והשוכרים החליטו לחתום על חוזה ללא המתווך? מה הדין לגבי זה והאם למתווך מותר על דעת עצמו להחליט שהוא מוציא את הדיירים כי הוא הביא אותם ולתת להם דירה אחרת כדי להרויח את דמי התיווך למרות שהדיירים והמשכיר לא מעוניינים בכך.

שגיא בכור, עו"ד

שלום רב ראי תשובתי לשאלה דומה שלך - הכל תלוי בהסכם המקורי. מה הייתה ההתייחסות לדמי התיווך שם? אולם דווקא משום שהמתווך ערך את החוזה שכירות - אין לו זכאות לקבל דמי תיווך בשל כך שנקט פעולות משפטיות שאינן בתחום מומחיותו, אם אכן הוא זה שהחתים את הצדדים על החוזה כאמור. בהצלחה רבה,