מיכל אלבז

השבת דמי תיווך מפאת הפרת חוזה

שלום. אשמח לדעת אם במידה ושילמתי דמי תיווך ונמצא לי שוכר, כאשר חתמנו על חוזה שכירות למשך שלוש שנים, ולאחר חמישה חודשים הפר את החוזה בכך שיצא מהדירה והפסיק עם התשלומים- אני זכאית לפיצויים על הוצאות דמי התיווך? ובמידה ואני זקוקה כעת למתווך שני (בגלל הפרת החוזה מצד השוכר) שעלה משמעותית יותר מהראשון, אני זכאית גם כן לדרוש לפיצויים?

שגיא בכור, עו"ד

שלום רב, לא ברור ממי את רוצה לדרוש פיצויים. אם סיכמת בחוזה את הנושא עם הדייר / השוכר אזי את יכולה לדרוש ממנו. הכל תלוי איך ניסחת את החוזה בנושא הזה. אם הוא יצא באופן חד צדדי אזי את יכולה לדרוש ממנו את הפרש התשלום בין המתווכים לכל הפחות. בהצלחה רבה,