טליה לי

דמי תיווך לאחר הטעיה

לפני תקופה מסויימת ראינו דירה למכירה, יצרנו קשר ישירו עם הבעלים והגענו לסיור בדירה. היו לנו כמה התלבטויות והמשכנו לחפש ולבדוק נכסים נוספים. לאחר זמן קצר נתקלנו בעוד מודעה על דירה באותו האיזור דרך משרד תיווך. במודעה הופיעו תמונות והתרשמנו לטובה. חתמנו על חוזה דיגיטלי ותאמנו ביקור בנכס. להפתעתנו המתווך הוביל אותנו הישר לאותה הדירה שראינו זה מכבר. התברר שבעל הנכס חתם בלעדיות למתווך זמן קצר לאחר שביקרנו בנכס. התפלאנו מאוד ושאלנו לפשר התמונות, המתווך מיד בדק זאת והתברר שנפלה טעות בפרסום ע״י מי מצוות המשרד. המודעה כמובן תוקנה מיידית. כעת אנו שוקלים להתקדם לרכישת הנכס. מצד אחד אנו חתומים על חוזה תיווך והנכס בבלעדיות. מצד שני לולא פורסמו תמונות שגויות לא היינו חותמים כמובן. מה עלינו לעשות?

שגיא בכור, עו"ד

היי לפני הכניסה לדירה בפעם השנייה עם המתווך הייתם צריכים להודיע שראיתם את הדירה הזאת כבר ואין לכם צורך להיכנס אליה פעם נוספת. כך הייתם יכולים ליצור קשר ישירות עם בעל הבית ללא עזרת המתווך. כעת שאתם חתומים מומלץ לפעול בהסכמה עם הצדדים שלא ייחשב כאילו עקפתם אותו. בהצלחה,