אור

תביעת פוליסת ביטוח על נכות זמנית

שלום אני נפצעתי בברך בעקבות תאונת עבודה שהייתה לי קיבלתי 3 חודשים דמי פגיעה מביטוח לאומי ולאחר מיכן קבעו לי נכות זמנית לשנה 30 אחוז לחצי שנה הראשונה שאחרי הדמי פגיעה ו20 אחוז לחצי שנה נוספת היה לי פוליסה לנכות צמיתה וזמנית מתאונה וגם ביטוח אי כושר תבעתי את הפוליסה מחברת הביטוח נאמר לי שאין דבר כזה פיצוי אל נכות זמנית אלה שהפיצוי הוא אל האי כושר ורק אל פרק הזמן שאחוזי הנכות הם 25 אחוז ומעלה רציתי לדעת האם זה נכון ? וגם הפיצוי שקיבלתי אל האי כושר הוא רק לחצי שנה שנקבעה לי 30 אחוז נכות רציתי לדעת האם מגיעה לי גם פיצוי אל התקופה של השלושה חודשים הקודמים שקיבלתי דמי פגיעה ? (תודה)

item.Author מנהל הפורום עו"ד נמרוד ברקוביץ

אור שלום, בפתח תשובתי אבקש להסביר כי על מנת להשיב לך בצורה מדויקת - עלי לעיין בפוליסה שלך ולראות מהם הכיסויים הספציפיים הקיימים בה. באופן כללי, פוליסות תאונות אישיות מכסות נכות רפואית צמיתה עקב תאונה וכן אי כושר עבודה עקב תאונה. נכות זמנית שנקבעת על ידי המוסד לביטוח לאומי אינה מעניקה פיצוי לכשעצמה, אולם גובה הנכות הזמנית יכול ללמד על יכולת העבודה/כושר העבודה, וכך, כאמור, יש כיסוי. חשוב לזכור כי בד"כ קיימת תקופת המתנה (בדומה להשתתפות עצמית) - ויש לבדוק מהי תקופת ההמתנה בפוליסה שלך, בה גם אם אתה באובדן כושר עבודה עדיין לא זכאי לקבל תשלום. כמו כן, כל פוליסה מגדירה את 'אובדן כושר העבודה' באופן שונה, וכן את שיעור אובדן כושר העבודה שבגינו הינך זכאי: יש פוליסות שצריך לאבד לפחות 75% אובדן כושר עבודה בכדי לזכות בפיצוי, ויש כאלה שנדרשים רק 50% או אפילו 25% אובדן כושר עבודה. שוב יש לבדוק בפוליסה. לסיכום, במידה ואכן היית באובד כושר עבודה בשלושת החודשים הראשונים - כפי שמוגדר בפוליסה, ובמידה ותקופת ההמתנה היא פחות מ- 3 חודשים - אזי על פניו נראה כי הינך זכאי לפיצוי בגין תקופה זו. רק בריאות ושנה טובה