אלינה

בית מחסה לכלבים שמזדהה כעמותה אך לא רשום ברשם העמותות

שלום רב. רציתי לברר האם ייתכן שבית מחסה לכלבים יפעל שלא כעמותה רשומה? לאחרונה ביקשתי לאמץ כלב מבית מחסה בתל אביב, הארגון גובה עבור סל אימוץ, מחתים בעלים על התחייבויות ומקיים ימי אימוץ מדי שבוע. חוויתי עוגמת נפש ביום האימוץ ומעבר לכך ההתנהלות של האחראיים נראתה לי חשודה ולא מקצועית. לבית המחסה מגיעה כמות גדולה של כלבים גזעיים שמקורם בהתאחדויות הרשמיות, למרות שידוע לי שההתאחדויות לוקחות את האחריות על הכלבים שרשומים אצלה במקרה והם זקוקים לבית. כאשר ביקשתי לבדוק את ההתנהלות שלהם כעמותה לא מצאתי אף רשומה התואמת לשם של בית המחסה. בית המחסה לא מזדהה כעמותה בעמודים הרשמיים ברשתות החברתיות, אך מצאתי כתבה שמציגה אותם כעמותה וגם מצאתי פרסום בפייסבוק שמציע ללקוחותיו לתת תרומה כמתנה לאירוע, אחת העמותות המוצעות הוא אותו בית מחסה. האם בית מחסה שכזה יכול לפעול שלא כעמותה? האם יש דרך לוודא שהם מתנהלים כחוק? תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

שאלת לגבי בית מחסה לכלבים האם מאוגד כעמותה? . נא חפשי לפי תחום ושם מוצע באתר הגיידסטאר הקישור מובא. מעבר לכך איני חוקר במופלא https://www.guidestar.org.il/home