רחל בר

האם מנכ״ל שהוא מורשה חתימה בעמותה רשאי לחתום על ייפוי כח ללא חתימת/אישור עו״ד

מנכ״ל עמותה (מורשה חתימה בעמותה) מחליט על דעת עצמו לחתום על ייפוי כח לגורם חיצוני ללא אישור או חתימה של היועמ״ש. האם כל חתימה על ייפוי כח מחייבת שגם עו״ד יחתום?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

מי בעמותה מוסמך להסמיך גורם כלשהו לפעילות ומהלכים מטעם העמותה? בד"כ מדובר בהחלטות הוועד אלא הצעד הנכחי כבר גובה בהחלטת הוועד וכעת הוא רק מבוצע . מורשי החתימה ( בד"כ שניים לפחות- לפי התקנון או החלטות הוועד ) מוסמכים לבטא את החלטות הוועד או מדיניותו לגבי הסמכת גורם חיצוני לעמותה לפעול מטעמה ולייצגה. אישור יועמש אינו נדרש אלא כשהגורם המתקשר עם העמותה המיוצגת עי מיופה הכח דורש אישור כזה. זה הכל. לכן התשובה - לכאורה שלילית .