רחלפי

שכר חבר ועד זקיפת הוצאות רכב

חבר ועד בעמותה משלם הוצאות רכב - האם ניתן להוציא לו תלוש עם הזקיפה או שיש איסור קבלת שכר?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

תלוש שכר לחבר וועד משמעו שהחבר הינו עובד . וברור שחל איסור על העסקתו . יתכן אולי דיון ואישור מיוחד של הוועד ( ללא נוכחות החבר ) ושל ועדת ביקורת להחזיר הוצאות רכב ככל שחבר הוועד תורם בפעילות התנדבותית הכרחית עבור העמותה וקיים צורך לשימוש ברכבו לצורך התרומה. כעקרון- זו סוגיה חשבונאית. הצד החשבונאי- נא לפנות לרואה חשבון מלבד האמור- קיימת אופציה חוקית לפי תקנות להחזר הוצאות בד"כ רק עבור נוכחות בישיבות הוועד. כל נושא הגדרת החזר הוצאות הוא סוגייה שעדיף לפנות לרוח בגינה.