אדלר קותי

השאלה היא בהשלמת הועד עקב התפטרות חבר ועד

1. האם חובה להשלים את מספר חברי הועד (במקרה שחבר ועד התפטר ), או שיהיה חוקי להמשיך בהרכב חסר וזה יהיה חוקי 2. להשלמת הועד האם רשאי הועד לבחור בעל חבר עמותה למרות שלא אפילו בקול אחד בבחירות לועד באסיפה הכללית

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

לשאלה 1- אין חובה , אלא אם הדבר יוצר קושי בקבלת החלטות ובסבירותן ( חבר אחד שנותר כוועד - זה לא פורום נאות לניהול תקין לפי הנחיות רשם העמותות ). לשאלה 2 - עדיף חבר שזכה למס הקולות הרב ביותר בבחירות האחרונות אך לא חובה , אלא תקנון העמותה מחייב זאת ( השואל לא ציין שום נתון בעניין זה!)