רוני יוסף

וועד שלא קשור לעמותה

שלום רב אדם מקים עמותה שמשמשת לבית כנסת וצרכי דת לתושבים. האם רשאי לרשום כאנשי וועד אנשים שלא גרים בישוב ולא קשורים לבית הכנסת ולעמותה? כמובן בהסכמתם. הכוונה אם יש בכך בעיה חוקית או שחובה שהוועד יהיה בעל זיקה למטרות העמותה

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

חברי וועד צריכים להתמנות מקרב חברי העמותה . חברי העמותה בהצטרפם צריכים בד"כ להצהיר כי ידועות להם מטרות העמותה, הוראות התקנון והחלטות מוסדותיה המוסמכים וכי הם מסכימים להם ויפעלו לפיהם . לכן לא ברור כיצד ניתן לבחור חברי וועד שלא מקרב חברי העמותה . ברור שחברי הוועד צריכי לפעול למימוש מטרות העמותה