הילה משה

התפטרות הנהלת ועד מעמותה

שאלה - 5 חברי הנהלה התפטרו מהעמותה במיידי כולל יור העמותה בעמותה 9 חברי הנהלה סך הכל. לכן התכנסו הבאים בתור ע"י 4 הנותרים ובחרו ועד חדש. כעת המתפטרים חוזרים מהתפטרותם. האם זה אפשרי? האם בחירת ועד חדש עד לאסיפה הכללית והצבעה לבעלי תפקידים לא תקפה? האם אפשר לחזור אחורה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

שלב א- תוקף התפטרות חברי ועד-ומתי? תלוי בהוראות התקנון הספציפי !! ( יש שרשורים קודמים בפורום בעניין זה) . ככל שאין שום הוראה בתקנון העמותה ו- ויש הודעה מוסמכת בכתב של חבר/י הוועד שהתפטר ולא חזר בו לפני שהוועד /המצומצם התכנס וקיבל את ההתפטרות ו-יש החלטה של הוועד שמקבל את ההתפטרות . הרי אין צורך באישור רשם העמותות או גורם אחר למתן תוקף להתפטרות ו-היא תקפה ממועד ההודעה בכתב לוועד. כעקרון- רלוונטיות כמשלימות הוראות התקנון המצוי; שלב ב - החלטות הוועד בהרכב המצומצם שלאחר ההתפטרות ( שוב - הכל כפוף להוראות התקנון. ככל שאין כל הוראה ספציפית- אז) לפי הוראות התקנון המצוי ברגע שמונו חברי ועד חדשים עי הוועד המצומצם ( שיכהנו עד לאסיפה הכללית הקרוב ) של העמותה בפורום חוקי של הוועד המצומצם שלאחר ההתפטרות- חברי הוועד החדשים - בתנאי שהתקבלו לפי דרישות התקנון הינם חברי ועד חוקיים לכל דבר . ממילא לא ניתן אז למתפטרים לחזור בהם.