ישראל ישראלי

מייסדי עמותה, מה המשמעות?

באתר גיידסטאר של משרד המשפטים תחת עמותות רבות לא מופיעים שמות המייסדים אך תחת עמותות אחדות כן. א. למה קורה הדבר? ב. האם מייסד עמותה וחבר ועד בה יכול לאחר זמן מה להתמנות לנושא משרה בשכר בעמותה? האם קיימת "תקופת צינון" כלשהי.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

בהנחיות ניהול תקין מובהר חד משמעית שנושא משרה ( חבר ועד / וועדת ביקורת) אסור בקבלת תגמול כספי והתקשרות כעובד העמותה . לכן צריך לבחור בין כהונה כחבר ועד לבין תרומה לעמותה בשכר כ-עובד/ קבלן עצמאי . לא ניתן לאחוז המקל ב-2 קצותיו ; לכהן גם כמתווה מדיניות ומפקח על העובדים וגם כעובד. שונה המצב לגבי חבר עמותה שאינו חבר וועד- אם לא מכהן כחבר ועד - ניתן להתקשר עמו כעובד ( נגיד מנהל ) בעמותה . מייסד עמותה - הינו בראש וראשונה - החבר הראשון בה / מבין הראשונים בה. כל עוד לא מכהן כחבר ועד רשאי להתקשר כעובבד/ קבלן עצמאי . העניין מסתבך - כשמתכננים לקבל גם אישור מוסד ציבורי . כי לרשות המיסים דרישות נוספות ולכן יש לשקול מראש באם להירשם כחבר מייסד . השאר - בייעוץ פרטני ועדיף לתכנן מראש את המהלכים ולא להסתבך בדיעבד כשמייסד העמותה כבר מופיע ברישומי הגיידסטאר