מיכאלה

השלכות של התפטרות כוללת של כלל חברי הוועד בעמותה

אנו 6 חברי וועד בעמותה פעילה. כרגע מתרחש משבר אמון עמוק מול המנכלית המסרבת לפעול לפי תוכנית העבודה וכולם מעוניינים להתפטר. מה המשמעות מבחינת המשך הפעילות והכתם העלול להיווצר מול רשם העמותה, ניהול תקין וכדומה

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

השאלה מה מטרת ההתפטרות. משיחה עם הפונה הבנתי שיש מאבק שליטה בעמותה בין הוועד הנכחי לבין המנכל מייסד שיש לו תומכים באסיפה הכללית. כעקרון הוועד יכול במסגרתו לפטר את המנכל. אבל הוא עדיין נתון לפיקוח ושליטת האסיפה הכללית.במצב בו בוועד כולו התפטר יש צורך מיידי באסיפה כללית שתבחר וועד חדש. ובמהלך כזה ככל שיהיה נזק לעמותה חברי הוועד המתפטרים לא יכולים להתעלם מתוצאת מהלך שכזה לעמותה ולנהנים משירותיה. כי בעצם אם חבר וועד הוא מורשה חתימה ומפסיק לתפקד יש בכך פונציאל נזק מיידי. לעניין מאבק שליטה בעמותה ראו המאמר ב"משפטי" https://www.mishpati.co.il/article/16333