בצאלאל

החמרת מצב.. כתף. סיכוי סיכון

היי שלום רב. שאלה לגבי החמרת מצב . ברגע שמגישים החמרת מצב..כתף שמאל 1 אחוז צמיתה.. האם חייב להוכיח לועדה שההחמרה היא כתוצאה מתנאי השירות? או לא חייב להוכיח? אתן דוגמה. בכתף שמאל לא היתה מגבלה או חבלה או פריקה בכתף שמאל. ולאחר השירות נגיד לאחר 7 שנים חלה החמרה כגון מגבלה תת פריקה קרע בכתף רגישות וכו האם ניתן לתבוע החמרה? כי לי נאמר נכון שיש החמרה כיום בכתף ברורה אך היא לא מתנאי השירות ושיהיה קושי להוכיח לועדה שזה מתנאי השירות וכי ההחמרה נגרמה לאחר השירות ולכן הגשת תביעה להחמרה לא רלווטנית האם זה נכון? חייב להוחכיח או לא

עו"ד תמר סיון

בוריס שלום, לא צריך להוכיח שההחמרה היא מהשירות אלא שזה המשך של הנכות המוכרת ולא נובע מגורם אחר כמו חבלה חדשה. כפי שאתה מבין לא ניתן, במסגרת פורום זה, לתת יעוץ מקיף פרטני מעמיק ורצוף על תיק מבלי לבדוק את התעוד לגופו של ענין.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל