מוריס

קיצבת נכות מעבודה לשוהה בחו"ל

שלום רב! לפני מספר שנים היתה לי תעונת עבודה קשה, בעקבותיה נקבע לי נכות יציבה (קבוע) מעבודה 60% ואני התחלתי לקבל ק"נ, וגם חזרתי לעבוד. לאחרונה פותרתי ( צימצומים,במקום עבודתי) ואני מתכוון לעבור לגור בחו"ל. משיחה עם מוקד טלפוני של מוסד לביטוח לאומי הבנתי שאחרי 3 חודשים שהיה בחו"ל יפסיקו לשלם לי את ק"נ. יתרה מכך - אמרו לי שאם אני אחזור כל 3 חודשים למספר ימים לארץ - ימשיכו לשלם ברצף. לא נראה לי היגיוני סיפור הזה. יתרה מכך, באתר שלמוסד כתוב שמי שמקבל ק"נ מעבודה ועובר לחו"ל יכול להגיש בקשה וימשיכו לשלם את ק"נ לו גם לחשבון לחו"ל. שאלות: - 1. האם זה נכון שאם לחזור כל שלושה חודשים לשבוע בארץ, אזי לא צריך לעשות שום פעולה וימשיכו לשלם? 2. מה אני צריך לעשות (מה לכתוב בבקשה למוסד לביטוח לאומי) כדי שימשיכו לשלם את הקצבה שלי גם אם אני יתגורר בחו"ל באופן ממושך? תודה מראש!

עו"ד עמית עכו

שלום, פורום זה אינו עוסק בעניינים פרטניים כמו זה שהצגת. יש לבדוק היטב את זכאותך, שמירת הזכאות ולהמליץ בהתאם. בשל המורכבות אני מציע שתפנה לייעוץ פרטני משפטי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רילוקיישן