יוסי

תאונת דרכים כהולך רגל - גובה פיצוי

אמא שלי, כבת 78, הולכת רגל נפגעה מרכב. התוצאה סדק בחוליה ושבר ברגל. נאלצה לעבור ניתוח, אישפוז עשרה ימים + אישפוז בשיקום של שלושה שבועות + כסא גלגלים עם רגל מורמת שלושה חודשים (איסור דריכה). לא נפרט את כל המשמעויות מלבד היות אבי תלוי בה לחלוטין (בן 84 חולה סוכרת ולב ועוד...). כמו כן כל הנטל בתקופה זו היה עלי כבן יחיד. מן הסתם גם אחרי איפשור הדריכה השיקום היה איטי ומורכב רפואית ומשפחתית. אין כרגע הערכת מומחה לנכות. לאחר הגשת תביעה והתנהלות די ראשונית מול הביטוח הוצע 60,000 ש"ח (לאחר ניכוי הוצאות הביטוח הלאומי ולפני ניכוי שכ"ט עו"ד). עו"ד, כבר בפגישה השנייה הנמיך צפיות ואמר שחישוב הפיצוי בתאונות הוא די ברור ומתנהל לפי נוסחא. וזאת בניגוד למקרה של חבויות בהם הסכומים גבוהים משמעותית. מה דעתכם? הסכום נשמע סביר באופן כללי? לנו שה נשמע מחפיר לאור מה שעברנו.... תודה רבה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד אריאל פרויליך

הפיצוי מחושב לפי הנזקים שנגרמו ולא לפי נוסחה. לחישוב יש פרמטרים שונים. בפגיעות של זקנים יש בעייתיות בגלל גילם ,מצבם הרפואי והסיעודי הקודם, השפעת התאונה על מצבם וההדרדרות שפגיעה כזאת עשויה לגרום דווקא להם . דווקא אצל קשישים יש חשיבות למצב הייחודי של כל נפגע , נתוניו הספציפיים, מגוריו, ותמיכתו בבן זוג התלוי בו. איני יכול להתייחס לסכום כי איני מכיר את נתוני התיק לעומקם.