אריק

דיון בוועדה עפ"י איזה ספר דרגות נכות של הביטוח הלאומי

שלום רב עו״ד פרויליך, אני נכה מתאונת עבודה הנכות שלי היא לצמיתות מזה מספר שנים . הבנתי שביוני 2016 נכנסות תקנות חדשות לספר דרגות הנכות של ביטוח לאומי והם יהיו תקפות למי שיתבע רק מאותו זמן ולא למי שכבר תבע . השאלה שלי נניח ואני עושה בעתיד החמרת מצב או שביטוח לאומי מזמן אותי לבדיקות מטעמו (למרות שאין סיבה כי זאת נכות צמיתה מעבודה ) האם הוועדה תדון איתי לפי הספר הישן או לפי הספר החדש ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אריאל פרויליך

בעקרון לא נראה ששינוי התקנות יכול לפעול לרעת נפגעי עבודה שנכותם כבר הוכרעה בועדה קודמת לפי התקנות הישנות. תשובה מחייבת אוכל לתת לאחר פרסום התקנות והוראת המעבר.