ילנה

העברת כספים מחו״ל

שלום רב . אמא שלי מכרה דירה ברוסיה ואנחנו רוצים לקבל כסף הזה בארץ ולחלק בינינו. הסכום הוא בערך 34000$. השאלה שלי אם אני צריכה לשלם מס על הסכום הזה? תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

שלום וברכה! כעקרון, החל משנת 2003 בעקבות תיקון 132 לפקודת מס הכנסה, הורחב מעגל המס בישראל וכך, תושב ישראל חייב במס גם על הכנסות אשר הופקו מחוץ לישראל. עם זאת, במקרה הספציפי אותו את מציינת, יש לבחון מספר פרמטרים נוספים כגון: מקור הכסף לרכישת הדירה בעבר, האם מדובר בירושה?, באיזה סכום נרכש הנכס ברוסיה ומתי? ועוד שאלות נרחבות אשר יש בכוחם לצמצם את חבות המס בישראל ובמקרים מסוימים אף לנטרלה. לאחר מכן יש לבחון, בהתאם לאמנה למניעת כפל מס בין ישראל לרוסיה האם שולם מס בגין המכירה ברוסיה והאם ניתן לערוך קיזוז. כפי שניתן להבין לעיל, קיים קושי לתת מענה מדוייק במסגרת תשובה קצרה בפורום וע"כ אנו מזמינים אותך ליצור קשר עימנו לשם קבלת תשובה מפורטת ומדוייקת יותרץ תוכלי להשיג אותנו במשרדנו במספר 03-5522275 בהצלחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הלבנת הון וגילוי מרצון