כוכב

דחוף- העברת כספים מסבתא בחו"ל לנכד

שלום, אודה לכם על מענה: סבתא, תושבת חו"ל רוצה להעביר לנכד תושב ישראל, סכום כסף של 200,000 יורו במתנה לחשבון בארץ. 1. האם יתכן מיסוי / בדיקה של מס הכנסה או שמתנה תמיד פטורה ממס? 2. האם יש חובת דיווח של הנכד? מאיזה סכום הבנק חייב לדווח על ההעברה, והאם כדאי לפצל אותה? 3. האם תתכן בדיקה של הרשויות עקב חוק אישור הלבנת הון? (אין בעיה עם מקור הכסף). תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

שלום וברכה! כעקרון על העברות במתנה מחו"ל לא אמור לחול מס, עם זאת, רשות המיסים מקשיחה עמדות בעניין שכן לא בכל יום מתקבלת מתנה בסכומים שכאלה ועכ יש להגיע להסכם מסודר אל מול הרשות. הבנקים בעצמם אינם נותנים לבצע כיום סתם כך העברות כספים מחו"ל, בטח ובטח כאשר מדובר בסכומים שכאלה וע"כ יש לבחון המקרה ולהסדיר העניין אל מול הבנק מראש (אשר בד"כ מבקש חוות דעת משפטית בעניין) כמובן שהרות לאיסור הלבנת הון יכולה לבחון את מקור הכסף ולנטרל חשש להלבנת הון. אנו ממליצים לפנות אלינו לשם קבלת ייעוץ מסודר בעניין שכן הנושא אינו אינו פשוט כלל ויש לפעול באופן מסודר ומוקפד ולהכין את השטח טרם ביצוע ההעברה בפועל. ניתן להשיג אותנו במספר 03-5522275.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הלבנת הון וגילוי מרצון